Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 18 februari

Beeld: DVHN

De zware storm die over het land raast, leuke uitjes voor in de voorjaarsvakantie, een stijging van de verkeersboetes en dementerende ouderen in Veendam die een treinreis maken in de centrale hal van het zorgcentrum. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Storm Eunice raast over Nederland

Storm Eunice raast vrijdag over Nederland. Lees hier het liveblog. Ook de treinen reden vanaf 14.00 uur niet. Treinreizigers zochten daarom een andere manier om thuis te komen. Een deel van het dak van winkelcentrum Paddepoel kwam door de storm op straat te liggen. Ook viel er aan de Multatulistraat in Groningen een boom tegen een flat.

Prijzen van verkeersboetes stijgen

De prijzen van verkeersboetes zijn dit jaar in vergelijking met 2021 gestegen. Wat betaal je dit jaar voor onnodig links rijden, rijden met een smartphone in je hand of door rood rijden?

Uitjes voor de voorjaarsvakantie

Nu iedereen weer veel thuis heeft gezeten is het gevoel bij de eerste vakantie van het jaar een beetje anders dan anders. Des te meer reden om er een extra leuke week van te maken en het voorjaar te vieren. 12 leuke tips voor de vakantie .

Beeld van Christus Koning verdween jaren geleden uit binnenstad

Onder vuur genomen door een Duitse soldaat, beschimpt door de provo’s en bijna in z’n geheel vernietigd. Een enorme beeld van Christus Koning verdween jaren geleden uit de binnenstad van Groningen. Hij waakt nu over de doden. Lees hier het wonderlijke verhaal.

Het geheim van cafetaria Koning

Cafetaria Koning staat te koop, de meest authentieke snackbar die Groningen rijk is. Het geheim van cafetaria Koning? ,,Je vindt er de smaak van vroeger.’’

Dementerende bewoners in de trein in eigen zorgcentrum

Dementerende bewoners van woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade in Veendam kunnen in de maand februari een ‘treinreis’ maken in de hoofdreiscoupé van NS en Alzheimer Nederland. De coupé, die in de centrale hal van het Veendammer zorgcentrum is geposteerd, bestaat uit onderdelen die uit echte treinen komen. Bekijk hier de video.

Einde van de woningcrisis in Groningen

Is het einde van de wooncrisis in Groningen in zicht, nu de stad per 1 maart beleggers verbiedt om starterswoningen op te kopen en door te verhuren? Niet direct, denken experts. Maar een flinke stap in de goede richting is de opkoopbescherming wel.

Meer nieuws uit Groningen? Je kunt hier verder lezen.

1300 nieuwe woningen in en rondom centrum van Assen

Assen trekt een miljoen euro uit om het grootscheepse woningbouwplan Assen Centraal verder uit te werken. Dit masterplan behelst de bouw van ruim 1300 woningen in en rondom het centrum .

‘Wij willen hier volgend jaar geen China Lights meer’

Boze ondernemers in het Rensenpark hebben vrijdag in een spoedberaad met wethouder Jisse Otter een duidelijk statement gemaakt. Ze willen niet dat China Lights volgend jaar terugkomt.

Ziekteverzuim in verpleeghuizen in Drenthe door omikron

Groot ziekteverzuim bij personeel in verpleeghuizen Drenthe door omikron. Versoepelingen? ‘Voorzichtigheid is op zijn plaats’ .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2501 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 1643 in Drenthe. Landelijk werden 49.234 nieuwe besmettingen geregistreerd. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Indië-veteraan Jaap Tuinder (93) uit Groningen werd stil bij het lezen van de bevindingen in het NIOD-rapport over het buitensporige en structurele geweld van het Nederlandse soldaten in voormalig Nederlands-Indië. ,,Maar ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken.’’

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

menu