Medewerkers dragbar Dorothy's in Groningen mishandeld. 'Letterlijk een klap in ons gezicht'

Waynne (rechts) en Andy van Dorothy's Drag under the Rainbow aan de Pottebakkersrijge in Groningen openden op tweede paasdag onverwacht de cafédeuren. Dit om het geweldsincident van dit weekend samen met hun gasten te verwerken.

Waynne (rechts) en Andy van Dorothy's Drag under the Rainbow aan de Pottebakkersrijge in Groningen openden op tweede paasdag onverwacht de cafédeuren. Dit om het geweldsincident van dit weekend samen met hun gasten te verwerken. Foto: Corné Sparidaens

Het was zo’n fijne avond geweest, zaterdag. Fantastische dragshow, de sfeer in café Dorothy’s Drag under the Rainbow kon niet kapot. Tot eigenaar Andy Wilson en zijn medewerkers om 2 uur de deur achter zich dichttrokken. En in elkaar werden geslagen.

Maandagmiddag, Tweede paasdag. Felgekleurde boeketten bloemen wiegen in de wind op de stoep van gaycafé Dororythy’s Drag under the Rainbow. En het worden er steeds meer. F*ck de haters! Staat op een briefje te lezen. De gasten omhelzen Andy en Waynne. ,,Voorzichtig’’, zegt Wilson. Zijn gezicht is nog beurs.

Op deze stoep, op een steenworp afstand van de Aa-brug, stonden eigenaar Andy Wilson en zijn partner Waynne zaterdagnacht samen met een aantal barmedewerkers en gasten. Ze hadden net de deur gesloten en wilden nog even ergens anders iets drinken.

Totdat.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's