Dit weekend werkzaamheden aan zuidelijke én oostelijke ringweg Groningen

Eén rijstrook van de ringweg ter hoogte Oude Winschoterdiep gaat dicht voor inspectie. Foto: Aanpak Ring Zuid

Donderdag waren al werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg begonnen, daar komt vanaf vrijdag werk aan het oostelijke deel bij.

Sinds donderdagavond is een rijstrook van de zuidelijke ringweg - tussen het Julianaplein en de Europaweg - dicht voor verkeer richting Hoogezand vanwege inspecties aan de weg en het viaduct. Als gevolg hiervan waren in ochtend- en avondspits files rond het Julianaplein.

In het weekend wordt er ook aan de oostelijke ringweg gewerkt. Daarvoor wordt de weg vrijdagavond om 19.00 uur afgesloten in beide richtingen tussen knooppunt Boterdiep en Beijum-Noord (afslag 6). Zaterdagavond 22.00 uur gaat de oostelijke ringweg in de richting noord naar zuid weer open. Iets later, om 01.00 uur op zondagochtend, gaat de andere richting, van zuid naar noord, ook weer open.

Twee rijstroken dicht

Zaterdagavond om 22.00 uur gaat de tweede rijstrook van de zuidelijke ringweg ook dicht. Dan is de ringtussen het Julianaplein en de Europaweg in de richting van Hoogezand afgesloten. Dit duurt in ieder geval tot en met zondagochtend.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu