Dit zijn de 5 redenen waarom we zo graag de grens oversteken om boodschappen te doen in Duitsland

Foto: Supermarkt Combi in Bunde. (Archief DvhN)

Coronamaatregelen maken winkelen in Duitsland ineens moeilijker. Terwijl het voor Drenten en Groningers die dichtbij de Duitse grens wonen de normaalste zaak van de wereld is. Ook voor dagelijkse boodschappen wippen ze zo even de grens over. Waarom eigenlijk? 5 veel gehoorde redenen op een rij.

1. Goedkoper

Het kan behoorlijk schelen om boodschappen in Duitsland te doen. Veel producten die we dagelijks gebruiken zijn goedkoper, net zoals bijvoorbeeld drank, drogisterij-artikelen en rookwaar. En sinds de Duitse regering op 1 juli een btw-verlaging doorvoerde om de economie in de coronacrisis te stimuleren, is het nóg voordeliger geworden. Het hoge btw-tarief ging omlaag van 19 naar 16 procent, het lage tarief voor verse groente en fruit van 7 naar 5 procent.

2. Meer keuze

Een andere, veelgehoorde, reden is dat het assortiment aan producten groter is in Duitsland. Er valt dus meer te kiezen, ook voor mensen die andere voeding willen kopen zoals lactosevrije producten.

3. Meer biologische producten

In Duitse winkels liggen bovendien meer biologische en vegetarische producten. Wie een keer iets anders wil proberen of gewoon meer te kiezen wil hebben, kan er dus goed uit de voeten.

4. Meteen (goedkoper) tanken

Veel mensen gooien meteen hun tank vol na het boodschappen doen. Benzine is bij onze oosterburen namelijk stukken goedkoper. Het voordeel kan oplopen tot wel 25 cent per liter. Op een volle tank kan dat dus euro’s per tankbeurt schelen.

5. Een leuk uitje

Voor een snelle boodschap is een bezoek aan een Duitse supermarkt misschien niet de beste keuze. Maar voor wie de tijd heeft, kan het een leuk uitje zijn en een goede aanleiding voor een (mid)dagje funshoppen . Daar komt bij: Nederlanders zijn dol op Duits gebak en Duitse worst.

Mis je een reden in dit overzicht? Laat het ons weten via [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen

menu