Van dé Imca Marina tot een zingende zuster: deze deelnemers uit Groningen en Drenthe zie je dit seizoen in de talentenshows op tv

Beau Potman uit Meppel doet met een duivenact mee aan Holland's Got Talent. Foto: Fay van der Wal/Roland Potman

Goochelacts, acrogymnasten, oude bekenden en nieuwe gezichten. Dit seizoen proberen weer heel wat noorderlingen door te breken door mee te doen aan talentenshows als Holland’s Got Talent en The Voice Senior.

Met rode rozen en witte duiven betoverde Beau Potman (18) uit Meppel vorige week zaterdag de jury van Holland’s Got Talent . Ze deed tijdens haar auditie geen dansje en zong geen liedje. Nee, Beau stond als illusionist op het podium. Inclusief levende duiven die ze overal vandaan toverde.

Heel veel positieve reacties

„Ik heb de afgelopen week echt heel veel reacties gehad. Meer dan 12.000 op sociale media en iedereen is heel positief. Ik heb mijn auditie ook gedeeld op TikTok (een video-app, red.) en die video’s zijn meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.” Sinds de uitzending zweeft ze een beetje op een roze wolk. „Als je al die reacties ziet, word je heel vrolijk.”

De komende zes weken zijn er eerst nog auditie-afleveringen te zien op televisie. In de laatste aflevering van die reeks gaat de jury in conclaaf over wie er door mag naar de volgende ronde. Pas dan wordt duidelijk of Beau weer op televisie verschijnt. Tot het zover is, oefent ze alvast voor een nieuwe act. Of de duiven terugkomen is nog een verrassing. „Misschien wel. Misschien kom ik met iets anders.”

Spiderman moest onschuldige Rebecca redden

De Groningse Rebecca Groote (10) imponeerde de jury van Holland’s Got Talent ook. Samen met haar partner Ties Oosterhof uit Friesland deed ze een acrogym-act. Ties, verkleed als Spiderman, redde het onschuldige meisje Rebecca met een heleboel ingewikkelde manoeuvres: van splits en salto’s tot handstanden en koprollen.

„Rebecca vindt het geweldig om op een podium te staan en te laten zien wat ze kan”, vertelt haar moeder Alexandra Groote. „Voor ze op ging, was ze heel zenuwachtig. Er zat een stukje in de act waarbij ze een handstand doet in zijn handen en dan met een draai met haar voeten op zijn handen landt. Ze was heel bang dat dat mis zou gaan.”

Ja, ja, ja en ja

Gelukkig gebeurde dat niet. Alle vier de juryleden zeiden volmondig ‘ja’. „Daarna was ze even heel emotioneel. Alle spanning moest eruit, natuurlijk. Maar ze was ook heel erg blij. En Ties ook. Hij vertelde dat ie, toen de moeilijke oefening voorbij was, de hele tijd een grote glimlach op z’n gezicht had. Maar dat zag natuurlijk niemand door dat masker.” Hoe het de twee verder vergaat, moet nog geheim blijven.

Komende zaterdag doet iemand uit Winschoten mee: Romain Doedens. Mogelijk komen er nog meer mensen uit het Noorden aan bod in Holland’s Got Talent , maar dat kon de woordvoerder van het programma nog niet verklappen.

De zingende zuster uit Veendam

Het nieuwe seizoen van The Voice Senior is vorige week van start gegaan. Een van de noorderlingen die daar indruk probeert te maken is de uit Veendam afkomstige Gina de Boer (62). Haar auditie is deze vrijdag op televisie. „Ik ben niet echt een senior hoor. Ik heb geen kunstheup en loop ook niet met een stok. Ik ben wat ze noemen een zingende zuster.”

Gina werkt in een verpleeghuis en is door een oud-collega overgehaald om mee te doen aan het programma. Tijdens haar werk zingt ze namelijk ook altijd voor de bewoners. „Ik zing dan liedjes die de mensen kennen. Word nooit verliefd, want dan ben je verloren bijvoorbeeld. Het leek me gewoon mooi om mee te doen met het programma.” Op het podium staan is haar overigens niet vreemd. Ze zingt in meerdere bandjes en deed ze ooit mee met De Soundmixshow . Haar auditie is vrijdagavond op televisie.

Imca Marina doet ook mee

En er staan de komende tijd meer mensen uit het Noorden op de bühne van The Voice Senior . Zoals Ronald Nihot uit Leek en Johan Haak uit Bedum. De uit Groningen afkomstige zangeres Imca Marina schitterde - ondanks een ontstoken strottenhoofd - vorige week vrijdag tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Ze zong Never, Never, Never van Shirley Bassey en kreeg Frans Bauer zover om zijn stoel te draaien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu