RUG-docent onderwijst zijn studenten in complottheorieën over vaccinaties, 9/11 en seksfeesten met kinderen. Universiteit schrapt zijn vak 'kritisch denken'

Universitair hoofddocent Tjeerd Andringa van University College Groningen probeerde studenten te overtuigen van complottheorieën over onder meer vaccinaties, klimaatverandering en de aanslagen van 9/11.

Geluidswetenschapper Tjeerd Andringa

Geluidswetenschapper Tjeerd Andringa Foto: Universiteit van Nederland

Ook voelen studenten zich niet veilig als ze bijvoorbeeld een andere mening hebben. Dit blijkt uit berichtgeving van de Ukrant die onder meer met studenten sprak die les van hem kregen. Studenten van University College, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, trokken aan de bel bij het faculteitsbestuur. Dit voerde onder meer verschillende gesprekken met de docent, schakelde een deskundige in die Andringa’s lessen bijwoonde en gaf hem een waarschuwing. Het besloot begin dit jaar dat Andringa zijn vak over kritisch denken (systems view on life) voorlopig niet mag geven. ,,Er loopt een onderzoek naar wat er precies is gebeurd’’, zegt decaan Hanny Elzinga.

Docent zou nog aanhanger zijn van kakistocratie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's