Docent en leerling van middelbare school in Groningen besmet met corona

Het Montessori Lyceum in Groningen. Foto: Google Street View

Een docent en een leerling van het Montessori Lyceum in Groningen zijn positief getest op het coronavirus. Volgens de GGD is er geen onderlinge relatie tussen de twee besmettingen.

De docent en de leerling blijven in thuisquarantaine tot ze helemaal klachtenvrij zijn. Ze zijn sinds ze klachten kregen niet meer op school geweest. De coronatest en de uitslag zijn in thuisquarantaine afgewacht.

Rector Arno Moeijes heeft alle leerlingen en ouders dinsdag per e-mail geïnformeerd over de coronabesmettingen.

Veilig naar school

De GGD, die bron- en contactonderzoek heeft gedaan, heeft bij de schoolleiding aangegeven dat het voor andere leerlingen en docenten veilig is om naar school te gaan en dat er geen extra maatregelen nodig zijn in het gebouw.

Moeijes houdt er echter rekening mee dat in de komende maanden vaker een leerling of medewerker besmet blijkt. ‘Het is iets waar we dit schooljaar samen mee moeten leren omgaan’, schrijft hij. ‘We communiceren over een eventuele besmetting in samenspraak met de GGD zo snel en zo goed mogelijk als we kunnen. Als daar aanleiding voor is worden de benodigde acties uiteraard direct met ons en met u gedeeld.’

Nieuws

Meest gelezen

menu