Docent uit Groningen in de race voor titel Filmleraar van het Jaar 2021

Elroy Gramsbergen. Foto: Eigen foto

Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen, is in de race voor de titel Filmleraar van het Jaar 2021.

De winnaar van deze verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, is premium spreker op evenementen van het Netwerk Filmeducatie, mag met zijn of haar klas naar een filmfestival of theater naar keuze en mag een jaar lang gratis naar de film.

Bevlogen filmleraar

Elroy Gramsbergen is winnaar van de noordelijke voorronde, een van de zes regionale voorrondes van de verkiezing. De vakjury koos voor Grambergen omdat zij hem een bevlogen filmleraar vindt.

‘Hij geeft al jaren film en filmeducatie. Bijzonder is dat hij ook al jaren samen met zijn leerlingen een serie maakt ( Hest al heurd ) voor de lokale televisiezender OOG TV. Hij stimuleert de leerlingen alles zelf te doen; van research tot filmen tot montage en speelt hierbij de rol van coach’, schrijft ze in haar rapport.

International Documentary Filmfestival Amsterdam

De vakjury gaat de komende tijd met de zes regiowinnaars aan de slag. Op de Dag van de Leraar (5 oktober) maakt ze bekend welke drie van deze zes doorgaan naar de finale. 24 november wordt tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam bekendgemaakt wie zich Filmleraar van het Jaar 2021 mag noemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu