Dode en 19 gewonden bij kettingbotsing op A32 bij Akkrum, 30 auto's betrokken

Foto: Jaring Rispens Foto: Jaring Rispens

Bij een flinke kettingbotsing op de A32 bij Akkrum is dinsdagavond een persoon overleden. Volgens de politie zijn er 19 gewonden gevallen. Tientallen auto’s hebben elkaar geraakt. De weg in de richting van Leeuwarden is afgesloten.

Op de snelweg is er sprake van dichte mist, wat volgens de politie waarschijnlijk de oorzaak was van de aanrijding. De politie zegt dat er dertig auto’s betrokken zijn bij de kettingbotsing. Volgens de politie zijn 19 mensen gewond geraakt. Twee mensen hebben ,,wat zwaarder letstel'' dan de andere zeventien, aldus de politie.

De politie brengt tientallen mensen die bij de kettingbotsing betrokken waren naar een school in Akkrum. Daar worden ze opgevangen en eventueel behandeld aan lichte verwondingen.

De gemeente Heerenveen is via een speciaal telefoonnummer te bereiken voor mensen die geen contact kunnen krijgen met bekende of geliefde die mogelijk betrokken is geraakt bij de kettingbotsing op de A32 bij Akkrum of een uur later bij de kettingbotsing op de A7 (ter hoogte van de afrit naar de A32). Het telefoonnummer is: 0650613213.

Verkeer wordt omgeleid

De A32 van Heerenveen richting Leeuwarden blijft nog uren dicht door de kettingbotsing en de afhandeling daarvan. De politie leidt het verkeer nu naar de andere kant van de weghelft.

Via Heerenveen kunnen automobilisten hun weg vervolgen. Verkeer vanuit de A7 en de A32 bij Heerenveen naar Leeuwarden wordt omgeleid, via Drachten en de Wâldwei.

Potdicht

De Veiligheidsregio Friesland waarschuwt omstanders om geen poolshoogte te nemen rondom de plek van het ongeluk. ,,Door de mist zit alles potdicht. Kom nu zeker niet naar het incident. Geef hulpverleners de ruimte’‘, twitter de brandweer.

Nieuws

Meest gelezen

menu