Doe mee: Ruimhartige Gaswinnings Puinzooi Absurditeits Quiz

Is het aardbevingsdebat en gaswinningsdossier onnavolgbaar? Kor Dwarshuis vindt van wel en presenteert op internet de Ruimhartige Gaswinnings Puinzooi Absurditeits Quiz.

Vanwaar deze quiz?

,,Ik heb al een paar keer vaker van die kwisjes gemaakt. Ik heb het idee dat de puinzooi steeds groter wordt ten aanzien van de gaswinning. Ik ben in mijn geheugen gaan graven naar de meest absurde dingen. En er zijn misschien nog wel mooiere voorbeelden, maar ik wist niks meer.”

Wat heb je met Groningen en de gaswinning?

,,Ik voer al jaren actie online met een aardbevingsanimatie en weet ik wat allemaal. Ik besteed er veel te veel tijd aan eigenlijk. Het is moeilijk om er los van te komen.”

Er gebeuren telkens weer dingen waar je je over blijft verbazen?

,,Soms denk ik, ben ik te pessimistisch. Je hebt op Twitter genoeg mensen die zijn lang zo negatief niet. Ik blijf me afvragen wat de algemene stemming op het Hogeland is. Ik kom daar maar niet achter.”

Daar kan ik je ook geen antwoord op geven....

,,Nee?”

Kom je zelf uit het gaswinningsgebied?

,,Ik ben geboren in Godlinze. Mijn opa en oma woonden in Loppersum. Ik heb in de stad gestudeerd en daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar heb ik 21 jaar gewoond. Sinds een paar jaar ben ik terug en woon ik in Westerwolde. Ik zit half in Leiden bij mijn vriendin.”

Waarom ben je zo bezig met die bevingen?

,,2012 was een soort keerpunt in mijn leven. Ik was net ontslagen bij een bedrijf. Mijn vader overleed op het moment dat die beving in Huizinge was. Ik wilde animatie achtige datavisualisatie gaan doen. Toen besloot ik twee jaar actie te gaan voeren en dan moet ik weer aan de bak. Het is een beetje uit de hand gelopen. Ik doe er wel dingen naast, daar niet van.”

Wat zijn dat voor animaties?

,,Ik heb een aardbevingsanimatie gemaakt. Toen kon ik niet meer stoppen. Het duurde een tijdje, een jaar ongeveer na Huizinge en na het overlijden van mijn vader, toen besloot ik mijn zoektocht naar die animaties op te hangen aan de gaswinning.”

We zijn intussen zes jaar verder?

,,Ja. Ik ben wel - hoe zeg je dat - gas terug gaan nemen. Ik kom er heel moeilijk los van.”

Veel reacties op de quiz gehad?

,,Hij staat nog maar net online. Ik moet nog even kijken wat er gebeurt. Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen. Soms vind ik dingen geweldig maar dan kijkt er geen hond naar en soms publiceer ik iets wat heel gewoon is en dat zien heel veel mensen.”

Ik moet nog iets bekennen, ik heb de quiz ingevuld maar ik heb het fout gedaan. Ik had veertien punten...

,,O, shit. Nee dan ben je geestelijk.... Dan moet je naar de psycholoog.”

Klik hier voor de Ruimhartige Gaswinnings Puinzooi Absurditeits Quiz .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu