De kerstmarkt in Leer wordt voortijdig afgebroken. Vanwege de strengere coronaregels in Duitsland is het aantal bezoekers dramatisch gedaald

De editie 2021 van de kerstmarkt in Leer voortijdig beëindigd Foto: Huisman Media

De kerstmarkt in de Duitse stad Leer wordt voortijdig opgeheven. Zaterdagavond kunnen de kraampjes voor het laatst worden bezocht.

Het stadsbestuur heeft dit besluit genomen. De reden is dat het aantal bezoekers sinds woensdag dramatisch is gedaald. Toen werd voor de kerstmarkt, ook voor veel Groningers een grote trekpleister, de 2G-plus regel van kracht.

Negatief testbewijs

Die houdt in dat de kramen alleen bezocht mogen worden door mensen die kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd of genezen zijn. Maar daarbij moeten ze ook nog eens een recent negatief testbewijs laten zien. Ook werden bezoekers verplicht een medisch mondmasker te dragen.

,,Sinds die regels gelden, krijgen we nog maar heel weinig bezoekers en draaien we met verlies’’, liet Ralf Langenscheidt, een van de standhouders, weten. ,,Het had zo geen zin meer om door te gaan.’’

De stekker gaat er uit

Het stadsbestuur zag dat ook en besloot in overleg met de standhouders de stekker uit de kerstmarkt te halen. Normaal had die tot 31 december de binnenstad van Leer moeten bezetten.

De coronaregels in Duitsland worden overigens nóg wat strenger in de komende tijd. Zo moeten ook bezoekers van winkels kunnen aantonen dat ze gevaccineerd of genezen zijn. Supermarkten zijn een uitzondering.

Nieuws

Meest gelezen

menu