Domper voor 1250 sportievelingen: streep door Essity 7KM van Martenshoek

De 7KM van Martenshoek brengt doorgaans 1250 sportievelingen op de been. Van jong tot oud. Foto: Jan Lenting

Er ging al een streep door de Run van Winschoten, de Proostmeerloop bij Wagenborgen en nu is ook de zestiende editie Essity 7KM van Martenshoek, op de loopagenda voor zondag 27 september 2020, van de baan.

Het coronavirus blijft waarschijnlijk ook na 1 september dwingen tot afstand houden en dat is nu juist datgene wat niet lukt bij de Essity 7 KM van Martenshoek. Daar is het altijd dringen.

De 7KM van Martenshoek staat traditiegetrouw veertien dagen voor de 4 Mijl van Groningen op de kalender. Sinds jaar en dag verschijnen zo’n 1250 sportievelingen in verschillende categorieën aan de streep.

Combinatie brengt veel bezoekers op de been

De loop gaat gecombineerd met een goed bezette jaarmarkt. Een gezellig evenement en een combinatie die altijd veel bezoekers op de been brengt.

,,De organisatie, qua leeftijd zelf behorend tot de risicogroep, heeft besloten dat het veel te risicovol is’’, zegt Sinus Meiring. ,,De loop en de bijbehorende jaarmarkt brengen altijd veel volk op de been en de verwachting is dat na 1 september het protocol anderhalve meter afstand houden blijft gelden. Zolang er geen vaccin is blijft dat nog wel even overeind.’’

Hoofdsponsors en de gemeente Midden-Groningen hebben met instemming kennisgenomen van het afgelasten. ,,Het is ook maar de vraag’’, aldus Meiring, ,,of we van de gemeente een vergunning zouden hebben gekregen.’’

De dertig vrijwilligers en externe partijen zijn de afgelopen dagen ingelicht.

‘Als we niets organiseren hebben we ook geen kosten’

Meiring zegt dat de organisatie van het loopevenement een jaar uitstel wel kan hebben. ,,We hebben een kleine financiële buffer en contractueel hebben we geen verplichtingen. Bovendien; als we niets organiseren hebben we ook kosten.’’

,,Sneu is het wel, want vorig jaar verregende ons derde lustrum. Als organisatie kijken we vooruit naar 2021. De reputatie van de Essity 7KM is wel zodanig dat een jaartje afwezigheid ons niet meteen in het vergeetboek doet belanden’’, weet Meiring.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu