Doodslag Michael de Vrieze: OM eist 12 jaar celstraf tegen Cafer G.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar celstraf geëist tegen de 39-jarige Cafer G. wegens doodslag op Michael de Vrieze (45) uit Burum. De man zou in een woning aan de Jupiterstraat in Groningen om het leven zijn gebracht. Zijn lichaam is nooit gevonden.

De rechtbank veroordeelde Cafer G. tot 12 jaar celstraf. G. die in Turkije verblijft, tekende hoger beroep aan.

In de woning aan de Jupiterstraat zijn bloedsporen aangetroffen van De Vrieze. Volgens de politie is er dusdanig veel bloed aangetroffen dat er wel sprake moet zijn van een misdrijf. Deze conclusie staat haaks op de uitkomsten van een nader onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Hoeveelheid bloed

Een bloedsporen-deskundige van het instituut zegt dat er weinig bloed is aangetroffen en dat op basis van de hoeveelheid bloed niet de conclusie kan worden getrokken dat er een misdrijf is gepleegd.

De deskundigen van politie en het NFI herhaalden hun tegenstrijdige bevindingen woensdagochtend in de rechtszaal. Het OM houdt vast aan de conclusie van de politie. Volgens het OM kan het verschil worden verklaard omdat er in de woning is schoongemaakt.

Vingerafdruk Cafer G.

Er zijn volgens het OM ook andere bewijzen. Er is een vingerafdruk van Cafer G. in bloed van De Vrieze aangetroffen op de rubberen ring van een wasmachine. Volgens het OM is dit een zeer belastend bewijs. Ook zou Cafer G. na de verdwijning van De Vrieze diverse keren geld hebben opgenomen met diens bankpas. Eveneens belastend volgens het OM: op tal van punten heeft G. zich beroepen op het zwijgrecht.

Er was ook een motief, aldus het OM: Cafer G. had behoefte aan geld.

G.: De Vrieze leeft nog

Cafer G. verklaarde eerder bewijzen te hebben dat Michael De Vrieze nog in leven is. Hij zou in Duitsland verblijven. De officier van justitie: ,,We wachten nog steeds op die bewijzen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu