Doodstil heeft een eigen tune. 'Nu het dorpje zijn eigen geluid heeft, zal het nooit meer stil zijn in Doodstil’

Foto: Eigen foto

De wind, de vogels, het gejoel van kinderen en het geluid van de slagboom bij de brug. Deze geluiden zijn zo kenmerkend voor Doodstil dat ze zijn te horen in de eigen tune van het Noord-Groninger dorp. Deze eigen sound wordt woensdag gelanceerd door voormalig RTV Noord-coryfee Jaap Nienhuis.

Het geluid van Doodstil is op initiatief van Alexander De Kleermaeker van audiobureau Big Orange in een tune gegoten. Jos Jansen, componist en eigenaar van Big Orange, maakte de tune.

Dit gebeurde in samenwerking met de circa honderd bewoners van het dorp. ‘Het klonk als een ingewikkeld project en gezien de naam Doodstil als een vrijwel onuitvoerbare opgave’, licht voorzitter Goos Gosling Slotegraaf van de Vereniging Dorpsbelangen Zandeweer Eppenhuizen Doodstil in een persbericht toe.

‘Maar na uitvoerig overleg en in nauwe samenwerking met de buurtvereniging Doodstil Springlevend is het Big Orange gelukt om ons geliefde dorp in muziek samen te vatten. We herkennen ons er écht in.’

‘Nooit meer stil in Doodstil’

Ook Jansen spreekt van een bijzondere klus. ‘Hoe klinkt iets waarvan de naam verwijst naar stilte? Er lag een mooie uitdaging om het dorp Doodstil een eigen geluid te geven. De geschiedenis, essentie en de waarden die in het dorp leven hebben me geïnspireerd een soundtrack en sound logo te schrijven. Nu het dorpje zijn eigen geluid heeft, zal het nooit meer stil zijn in Doodstil!’

Het geluid van Doodstil wordt woensdag om 13.30 uur gelanceerd. Dit gebeurt tijdens een receptie - met fanfare - bij de niet te missen brug in Doodstil.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu