Door agente beschoten scooterrijder krijgt politie aan de deur: 'We willen betalen'

Geronimo Rier. Foto: DvhN

De politie heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan Geronimo Rier (24) uit Hoogkerk met de boodschap dat ze graag de schade willen vergoeden die een agente aanrichtte door hem te beschieten. Anderhalf jaar hoorde Rier niets van de politie.

Op 8 april 2017 werd Rier op zijn scooter beschoten door een agente die hem ten onrechte aanzag voor een verdachte naar wie de politie op zoek was.

De agente schoot vier keer van korte afstand op Rier, maar miste. De scooter werd wel door twee kogels geraakt. De schade: zo’n 800 euro.

Anderhalf jaar niets gehoord

Rier deed aangifte en hoorde vervolgens anderhalf jaar lang niets van de politie.

Vorige week werd de agente door de rechtbank in Groningen veroordeeld wegens een poging tot zware mishandeling. Ze had het wapen niet mogen gebruiken, oordeelde de rechtbank.

'Het ging anders'

Woensdagochtend publiceerde DvhN een artikel waarin Rier verklaart dat de toedracht van de schietpartij anders is gegaan dan de agente in de rechtszaal vertelde. Ook zei hij nooit een bericht van de politie te hebben ontvangen: geen excuusbriefje, geen aanbod de schade te betalen.

Kort nadat de krant was verspreid, stond de politie bij Rier op de stoep. Met een aanbod. Een woordvoerster van de politie: ,,Dit had natuurlijk veel eerder gemoeten. Waarom dat niet is gebeurd weet ik niet.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu