Dorpsbelang Tange-Alteveer houdt op met proef evenemententerrein en geeft beheer terug aan gemeente: 'Sluiting na 2022 is mogelijkheid'

Het is dorpsbelang Tange-Alteveer niet gelukt om het evenemententerrein in Alteveer succesvol in beheer te hebben. De exploitatie wordt teruggegeven aan de gemeente Stadskanaal. Die wil het na dit jaar mogelijk sluiten.

Het evenemententerrein onder water in 2018. Op de baan kan 's zomers geskeelerd worden, 's winters geschaatst en tussendoor is er ruimte voor allerlei soorten evenementen.

Het evenemententerrein onder water in 2018. Op de baan kan 's zomers geskeelerd worden, 's winters geschaatst en tussendoor is er ruimte voor allerlei soorten evenementen. Foto: Huisman Media/Archief

Het multifunctionele terrein werd in 2011 aangelegd om een impuls te geven aan de leefbaarheid van Alteveer. Er kwam een verlichte skeelerbaan waar in de winter op geschaatst kon worden. Daarnaast was er ruimte voor andere evenementen, zoals de trekkertrek. Stichting Multifunctioneel Evenemententerrein Alteveer (SMEA) zou het beheren. Toen die daarmee ophield, nam Dorpsbelang eind 2019 het stokje over voor een proefperiode van twee jaar.

Nieuws

menu