Dorpshuis Nooitgedacht in Tripscompagnie blijft open

Dorpshuis Nooitgedacht in Tripscompagnie is gered. Eind vorig jaar luidde het bestuur de noodklok omdat het te weinig leden had.

Dorpshuis Nooitgedacht wordt gerund door de gelijknamige vereniging met 180 leden. Ze komen uit het 133 inwoners tellende dorp en wijde omgeving. Het gebouw, de voormalige basisschool van het dorp, is eigendom van de gemeente Menterwolde. Het dorpshuis kreeg dit jaar 1500 euro subsidie en verder houdt het zichzelf draaiende. Geld was dus niet het probleem, mensen wel.

Voorzitter Angelique Wolters en penningmeester Ida Veen kondigden eind vorig jaar hun vertrek aan. Daardoor bestond het bestuur nog uit drie personen. Te weinig om het dorpshuis draaiende te houden.

Opvolgers dienden zich niet aan. Meerdere oproepen om het bestuur te versterken haalden niets uit. Trouwe bezoekers werden benaderd, maar hapten niet toe. Tot het moment dat er een bericht op internet verscheen over het bestuursprobleem. "Dat bericht hebben we massaal gedeeld. Daarna ging het snel", zegt secretaris Karin Huizinga.

Nieuwe bestuursleden meldden zich spontaan. "We hebben alleen Remmelt Jongejan uit Tripscompagnie gevraagd om penningmeester te worden. Remmelt is een gepensioneerd financieel directeur en trouw bezoeker van onze klaverjasclub", vertelt Wolters. Zij zelf krabbelde ook terug en blijft alsnog aan, maar dan als gewoon bestuurslid. ,,Ik wilde helemaal stoppen, maar het bestuur moet ook iemand hebben met horecapapieren en die heb ik." Ze geeft de voorzittershamer over aan Theo van der Poel uit Hoogezand.

Sappemeerster Jan Jager en Roelie Corbes (Tripscompagnie) versterken het bestuur. "Ze vonden het zonde dat het dorpshuis zou sluiten." Zo is het bestuur nu zelfs groter dan tot nu toe, van vijf naar zes personen.

Door de dreigende sluiting van Nooitgedacht hing ook het voortbestaan van Trips Rhythm aan een zijden draadje. De populaire live concertserie wordt al zo'n kwart eeuw in het dorpshuis gehouden. Als de R is in de maand (met uitzondering van december) staat er elke laatste zaterdag van de maand een bluesband op het podium. Dankzij het nieuwe bestuur kan ook het volgende concert op 25 februari gewoon doorgaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu