Dorpshuis Op de Welle in De Wilp in de race voor Nationale Vrijwilligersprijs van 15.000 euro

Op de Welle kocht in 2017 De Plantsoenkerk in de Wilp. Foto: Archief DvhN

Dorpshuis Op de Welle in De Wilp is een van de vijf genomineerde organisaties voor De Nationale Vrijwilligersprijzen. Het dorpshuis is geselecteerd voor een online programma, waarin wordt gestreden om een hoofdprijs van 15.000 euro.

129 vrijwilligersorganisaties uit heel Nederland namen in de afgelopen maanden een vlog op, waarin ze lieten zien hoe trots ze zijn op hun team met vrijwilligers. Een selectiecommissie selecteerde vijf organisaties voor het online-programma, waarin wordt gestreden om de hoofdprijs.

BN’er als vrijwilliger

Dit zijn, naast Op de Welle, Stichting Nooit Voorbij uit Haarlem, Oma’s Soep uit Amsterdam, het Zeeuwse Dierenwelzijn Walcheren en VIP Voorelkaar uit Rijen. Zes BN’ers beginnen de komende weken als vrijwilliger bij de genomineerde organisaties. In het geval van het dorpshuis in De Wilp is dat directeur Ellis Jongerius van LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking.

Jury van organisatie-experts

Een jury van organisatie-experts beoordeelt uiteindelijk welke organisatie uiteindelijk met de 15.000 euro aan de haal gaat. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag reikt in de laatste van de vier afleveringen - in de maand juni te zien op een nog bekend te maken kanaal - de prijs uit. Tv-presentator Bas Westerweel presenteert de uitreiking.

Nieuws

menu