Dorpshuis Spijk krijgt 75.000 euro extra van gemeente, voor verbouwing en verduurzaming

Foto: Shutterstock.

Het MFC in Spijk ontvangt een extra bijdrage van 75.000 euro van gemeente Eemsdelta ‘voor de afronding van de verbouwing en verduurzaming van het dorpshuis’.

Dat meldt gemeente Eemsdelta.

‘Inwoners van Spijk werken al een aantal jaren aan de renovatie en verduurzaming van een nieuw dorpshuis inclusief karakteristiek kerkgedeelte. Met oog voor oude elementen komt er een multifunctioneel dorpshuis waar verschillende verenigingen onderdak krijgen.’

Stijgende bouwkosten en corona

De renovatie en verduurzaming van het dorpshuis hebben vertraging opgelopen door coronamaatregelen, langere wachttijden van aannemers en oplopende bouwkosten.

Spijk heeft kritisch gekeken naar het tekort dat daardoor is ontstaan, schrijft de gemeente. ‘Meer zelfwerkzaamheid, bijdragen uit het dorp en het versoberen van de inrichting helpen het tekort te verminderen. Het uitvoeren van de laatste bouwwerkzaamheden wordt met de bijdrage van de gemeente nu mogelijk gemaakt.’

Onder de indruk

Wethouder Jan Menninga is onder de indruk van de organisatiekracht van de vrijwilligers in Spijk. ,,Ze zetten zich voor honderd procent in voor de leefbaarheid in Spijk. Wij vinden het daarnaast van belang dat de drie karakteristieke balkons in het kerkgebouw behouden kunnen blijven. Met een extra bijdrage wordt dat nu mogelijk gemaakt.”

Nieuws

menu