RUG-hoogleraar leiderschap Janka Stoker: 'Draag meer vrouwen en meer mensen van kleur aan voor lintje'

Bijzonder divers is de lijst met gedecoreerden ook deze lintjesregen niet. Hier ligt een schone taak voor de organisaties die kandidaten aandragen, zegt hoogleraar leiderschap Janka Stoker.

Leiderschapsprofessor Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen.

Leiderschapsprofessor Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen. Foto: Peter Wassing

Van de 2828 koninklijke onderscheidingen die deze lintjesregen worden uitgedeeld, gaan er 1830 naar een man en 998 naar een vrouw. Eerlijk verdeeld over de generaties zijn de onderscheidingen evenmin. Het zijn vooral zestigplussers die de decoraties krijgen opgespeld. Het is ook nog een uitgesproken ‘wit feestje’. Buitenlandse namen zijn - zeker in het Noorden - een uitzondering.

De Kanselarij der Nederlandse Orden ziet al jaren graag dat de lintjesregen neer zou dalen op een wat gemêleerder gezelschap. Meer vrouwen, meer mensen met een migratieachtergrond. Maar het lukt maar niet.

Logische verklaringen

Daar zijn wel verklaringen voor. Organisaties dragen vaak kandidaten voor die al een jaar of vijftien tot twintig vrijwilligerswerk doen. Dan vis je al snel in een wat oudere categorie en bovendien wonen veel immigranten die vrijwilligerswerk doen nog helemaal niet zo lang in Nederland. Maar vrouwen doen niet minder vaak vrijwilligerswerk dan mannen. Toch worden ze minder voorgedragen.

Is dat erg? ,,Ja, natuurlijk”, zegt Janka Stoker, hoogleraar leiderschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. ,,Het gaat om voorbeelden. Zo’n onderscheiding is een manier om te laten zien dat Nederland meer is dan alleen een land van witte mannen van een bepaalde leeftijd”, zegt Stoker. ,,Dat als je vrouw bent of uit een ander land komt, je net zo gewaardeerd wordt als ieder ander.”

Knop moet om

Daarom moet er een knop om bij de verenigingen en instanties die de kandidaten aandragen, vindt Stoker. Want wie niet voorgedragen wordt, komt nooit op de radar van de kanselarij die de lintjes uitdeelt. ,,Dat je als vereniging met elkaar afspreekt: van de twee mensen die we voordragen, moet er zeker één vrouw zijn of iemand van kleur”, zegt Stoker. ,,Daar moet je als organisatie echt over na beginnen te denken.”

Ze maakt de vergelijking met het bedrijfsleven, waar ook steeds vaker wordt gewerkt met quota om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de organisatie te krijgen. ,,Soms hoor je nog: we hebben wel gezocht naar een vrouw of iemand van kleur, maar het is niet gelukt”, zegt Stoker. ,,Nou, dan moet je als organisatie gewoon iets beter je best doen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu