Leerlingen die zelf een bedrijfje willen starten in Appingedam krijgen vuurpoef bij 'Dragons Den': 'Dat product, ik zou het duurder verkopen!'

Hoe geef je leerlingen een lesje ondernemen? Je gooit ze voor de leeuwen... of nou ja, voor de draken in het geval van de leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam.

Leerlingen pitchen hun idee voor een bedrijf aan vier ondernemers tijdens de Dragons Den op de Eemsdelta Campus in Appingedam. Ze kunnen een startbedrag winnen en daarmee de eerste stappen zetten voor een eigen bedrijf.

Leerlingen pitchen hun idee voor een bedrijf aan vier ondernemers tijdens de Dragons Den op de Eemsdelta Campus in Appingedam. Ze kunnen een startbedrag winnen en daarmee de eerste stappen zetten voor een eigen bedrijf. Foto: Duncan Wijting

Als je hem zo ziet, zou je het niet zeggen maar Esmir Karovic (16) zweet dinsdag peentjes in de sportkantine van de nieuwe Campus Eemsdelta in Appingedam. Op banken en krukken luisteren zo’n 50 leerlingen uit vier havo en vijf vwo naar zijn idee voor een bedrijf. Zijn projectgenootjes en hij willen met een 3D-printer gepersonaliseerde thuisdecoraties maken en dat verkopen.