Dramatisch lage opkomst? Nee, joh! De herindelingsverkiezingen trokken ondanks corona toch duizenden mensen naar de stembus

De verwachte historisch lage opkomst bij de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta bleef uit. Sterker: er kwamen verrassend veel mensen naar de stembus. Iets meer dan 44 procent van de 37.271 inwoners heeft een stem uitgebracht.

Burgemeesters Koos Wiersma, Gerard Beukema en Hans Engels bereiden zich voor op de uitslagenavond in Theater de Molenberg in Delfzijl. Vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek bij aanwezig zijn.

Burgemeesters Koos Wiersma, Gerard Beukema en Hans Engels bereiden zich voor op de uitslagenavond in Theater de Molenberg in Delfzijl. Vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek bij aanwezig zijn. Foto: Corné Sparidaens

Burgemeester Gerard Beukema (ook hoofd stembureau Eemsdelta) zit om 21:00 uur, het moment dat de stembureaus sluiten, in zijn kantoor. De verhuisdozen staan klaar, de wandkasten zijn leeg. Alleen het bureau ligt nog bezaaid met dossiers en andere paperassen. Het is een passend beeld voor de avond: het einde van de afzonderlijke gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum is in zicht.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's