Dress for Success verhuist van Sappemeer naar Groningen

Marit Mesman (links) krijgt kledingadvies van Dress for Success-stylistes Diana Visser (midden) en Floor Dupree (rechts). (Foto ter illustratie.) Foto: Catrinus van der Veen.

De vestiging van Dress for Success in Sappemeer – een winkel die mensen op weg naar werk ondersteunt met gratis sollicitatiekleding en tips voor een sollicitatiegesprek – verhuist naar de stad Groningen.

Rond 1 juni wordt de nieuwe Dress for Success winkel van Kledingbank Maxima geopend aan de Nieuwe Ebbingestraat 57.

De zeven Groninger kledingbanken Maxima in Sappemeer, Veendam, Winschoten, Stad Groningen, Eemsdelta in Delfzijl, Het Hogeland in Winsum en Westerkwartier in Grootegast breidden in 2017 uit met Dress for Success, in Sappemeer. Sindsdien verwijzen bijna alle Groninger gemeenten, gemeenten uit Noordoost Drenthe en enkele coachingbureaus mensen naar deze locatie.

Pand gesloopt

Omdat het pand van Kledingbank Maxima in Sappemeer eind 2022 wordt gesloopt is gekozen voor een verhuizing naar de stad. De verhuiskosten worden gesubsidieerd door gemeente Groningen.

Tweede set kleding

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie met winkels in meer dan dertig landen: in Nederland in negen plaatsen. Bezoekers worden naar de winkels verwezen door gemeenten. Als mensen een baan vinden kunnen ze terugkomen om een tweede gratis set kleding uit te kiezen om te dragen naar het werk.

Vrijwilligers

Dress for Success Groningen zoekt nog nieuwe vrijwilligers in zowel winkel als bestuur. De winkel is op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur open.

Nieuws

menu