Drie Delfzijlsters aangehouden voor illegale handel in professioneel vuurwerk. Zoektocht leidt naar 50 ton vuurwerk met een waarde van 750.000 euro

In beslag genomen vuurwerk. Foto: Politie Nederland

De politie heeft zeven mensen, onder wie drie uit Delfzijl, aangehouden in een onderzoek naar de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Ook is zeker 50 ton professioneel en massa-explosief vuurwerk in beslag genomen.

Politie Noord-Nederland hield medio september drie mensen uit Delfzijl aan op verdenking van de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Dit is verboden omdat het om massa-explosief vuurwerk gaat, dat in een speciale ruimte bewaard moet worden. Bovendien is speciale kennis nodig om het verantwoord af te kunnen steken.

Bij de verdachten werd ruim 700 kilo professioneel vuurwerk en ongeveer 2300 euro aangetroffen en in beslag genomen.

153 pallets vuurwerk

Na de aanhouding van dit drietal bleek uit verder onderzoek dat het vuurwerk afkomstig was uit Duitsland. Na deze informatie te hebben gedeeld met de Duitse politie werd donderdag 24 september in het Duitse Wietmarschen een vrachtauto aangetroffen met 2400 kilo vuurwerk.

Elders werden 153 pallets (ongeveer 50 ton) met professioneel vuurwerk aangetroffen, vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse particuliere markt, met een waarde van 750.000 euro. Ook werd er 15.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

De Duitse politie hield bovendien vier verdachten met de Nederlandse nationaliteit aan.

Meer aanhoudingen

Het onderzoek naar de handel in verboden vuurwerk is echter nog niet afgerond. De politie sluit dan ook niet uit dat er nog meer personen worden aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu