Zes aanhoudingen en één gewonde bij mogelijke schietpartij in Groningen

Foto: 112 Groningen

De politie heeft maandagmiddag zes mensen aangehouden voor betrokkenheid bij een mogelijke schietpartij aan de Zandsteenlaan in de Groninger wijk Vinkhuizen. Een van de verdachten raakte hierbij gewond.

Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld aan de Zandsteenlaan. Evenmin is duidelijk of daadwerkelijk is geschoten. Nadat eerst drie verdachten waren aangehouden, werden later nog eens drie mensen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het incident aldaar.

De gewond geraakte verdachte is behandeld in het UMCG en vervolgens overgebracht naar het bureau. De politie heeft een deel van de straat afgezet voor sporenonderzoek.

Een rustig hoekje van Vinkhuizen

De Zandsteenlaan ligt in het zuidwesten van Vinkhuizen, een hoekje waar rij-instructeurs hun leerlingen graag bijzondere verrichtingen laten oefenen: veel parkeerplekken en lekker rustig. Deze maandagmiddag moet de ene na de andere lesauto abrupt rechtsomkeert maken bij het politielint.

Zo nu en dan minderen scooters vaart en turen mensen met hondjes nieuwsgierig over het lint heen, de lege straat in. Een luidruchtige ouwe Seat houdt even stil, de bijrijder rolt zijn raampje naar beneden. ,,Popooo!’’ roept hij, met zijn telefoon filmend uit het raam. ,,Popoooo!’’ Dan rijdt de auto verder.

Niemand van de omwonenden weet wat er precies gebeurd is in de Zandsteenlaan. Twee buurvrouwen in de naastgelegen Arduinlaan weten ‘dat daar in die hoek altijd wel wat loos is’ - maar wat dat deze middag dan is, nee, geen idee. Volgens een jochie van een jaar of 13 waren de betrokkenen bij het incident nog heel jong: ,,Onder de achttien.’’ Dat heeft hij van iemand uit zijn klas.

Nieuws

Meest gelezen

menu