Drie cafés failliet in Groningen

De Groningse (feest)cafés Het Kasteel, SnowValley en Coyote’s Bar zijn deze week failliet verklaard. Eigenaar Luigi Etzi kan zijn belastingschulden niet meer betalen.

De kroegen in de binnenstad, gelegen aan de Peperstraat (Het Kasteel en SnowValley) en de Gelkingestraat (Coyote’s Bar) blijven de komende weken, in afwachting van de afwikkeling van het faillissement nog wel open.

Voor het faillissement is curator Martin Schuring van Tiebout Advocaten in Groningen aangewezen. Hij is daarmee voorlopig verantwoordelijk voor de exploitatie.

In totaal werken in de drie horecazaken vijftien personeelsleden. Het is nog niet duidelijk wat er met de panden gebeurt en of de medewerkers hun banen houden.

Etzi had al langer problemen met de Belastingdienst. Eerder al deed de Economische Controledienst een inval. In 2014 betaalde de eigenaar een schuld van 3800 euro aan de gemeente. Hiermee voorkwam hij dat de inventaris van zijn kroegen onder de veilinghamer terechtkwam.

Coyote’s Bar was begin dit jaar al vijf maanden gesloten vanwege de verhuizing naar het pand aan de Gelkingestraat, dat op 2 juni de deuren opende met een groot feest.

Nieuws

Meest gelezen

menu