Drie winnaars Groninger Studenten Cabaret Festival

FOTO: WILLEMIJN VAN DER EIJK

Bij de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) zijn vrijdagavond alle drie de kandidaten in de prijzen gevallen. De belangrijkste prijs, de juryprijs, werd gewonnen door Selma Visscher.

Daarnaast won Andries Tunru de publieksprijs en kreeg Benjamin van der Velden de persoonlijkheidsprijs uitgereikt. De finale vond plaats in de Stadsschouwburg in Groningen.

Elk jaar zijn er drie prijzen te verdelen op het cabaretfestival, die de laatste jaren aan een of twee kandidaten uitgereikt werden. Zo won Martijn Kardol vorig jaar zowel de publieks-, de persoonlijkheids- als de juryprijs. De laatste keer dat drie kandidaten elk een prijs in ontvangst mochten nemen was in 2008. In dat jaar kreeg Kurk de juryprijs, Rayen Panday de persoonlijkheidsprijs en Herman Otten de publieksprijs.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival wordt sinds 1987 gehouden en heeft veel bekende caberatiers voortgebracht. Zo won Theo Maassen in 1990 de jury- en publieksprijs. Jochem Myjer won diezelfde prijzen in 1997.