Drietal vast voor diefstal half miljoen bij helpdeskfraude. Politie pakt een van de verdachten op in Appingedam

Foto:

Foto: Archief/ DVHN

De politie heeft drie mannen opgepakt in een onderzoek naar omvangrijke bankhelpdeskfraude. Een van hen werd gearresteerd in Appingedam, de anderen in Schiedam en Delft.

Het gaat om twee mannen, van 25 en 20 jaar, uit Schiedam en een 20-jarige man uit Delft. Zij deden zich volgens de politie voor als bankmedewerkers en wisten daarmee de afgelopen maanden meer dan zestig mensen op te lichten en 500.000 euro buit te maken.

Tijdens huiszoekingen zijn ook verdovende middelen en twee luchtdrukwapens gevonden. Daarnaast vonden rechercheurs 25.000 euro aan contant geld, een geldtelmachine, bivakmutsen en dure merkgoederen.

Nepbankmedewerkers

Alle slachtoffers werden tussen augustus vorig jaar en februari dit jaar gebeld. Nepbankmedewerkers wisten op hun vertrouwen te winnen en vertelden de slachtoffers dat er iets mis was met hun rekening. Bij meerdere slachtoffers kwamen ze ook aan de deur om de pinpas op te halen.

,,Vermoedelijk zijn deze verdachten betrokken bij het plunderden van bankrekeningen via onlineoverschrijvingen en het gebruik van pinautomaten. Daarnaast is er geshopt bij verschillende (web)winkels op kosten van de slachtoffers”, zeg een rechercheur.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.