Drommen mensen voor deur van karaokebar in Gronings uitgaansgebied, ondanks corona

Het is eind september druk met jongeren voor de ingang van de Karaokebar in Groningen. Foto: Sikkom

Groningen is aangewezen als risicogebied en dat komt mede door de corona-uitbraken onder jongeren in de studentenstad. Toch was het vannacht in de Peperstraat een drukte alsof er nooit corona is geweest. Met name voor de karaokebar dromden tientallen jongeren samen.

Mensen reageren daar verontwaardigd op, zo signaleert stadsblog Sikkom . Dat kreeg van meerde mensen foto’s toegstuurd, ondertekend met een stevige afkeuring. „Niet normaal dit. Het was zo druk dat we er met moeite langs konden. Ik zie om me heen dat studenten steeds meer maling aan corona hebben. Maar juist door dit soort fratsen moet de horeca straks dicht.”

Elsbeth is mede-eigenaar van de karaokebar. Zij bevestigt dat het een tijdje erg druk was voor de deur. „We hebben ze uiteindelijk weggestuurd, maar dat duurde een tijdje.”

Volgens Elsbeth was het probleem dat zij zo ongeveer als enige zaak open waren in het uitgaansgebied. Ze zou werken met reserveringen. „Dertig mensen hadden gereserveerd, maar die kwamen met ongeveer zestig mensen aankakken.”

Opmerkelijk is dat de beveiligers rustig tussen de mensen staan. Zowel uit de foto’s als uit de verklaringen blijkt niet echt dat hij aanstalten maakt om de mensen weg te sturen. De mede-eigenaresse heeft een andere lezing: „De portier kletste wel met de mensen en attendeerde ze op de afstand. Maar het duurde even voordat die boodschap overkwam. En we hadden te maken met een nieuwe shift, vandaar.”

Volgens de uitbaatster is het dweilen met de kraan open in de binnenstad. Het zou er simpelweg te druk zijn. „Ze staan op ons terrasje, maar ook op de hele straat. Ze willen allemaal naar binnen, terwijl wij maar plek hebben voor dertig mensen vanwege de corona-maatregelen. Dan krijg je dit.”

Nieuws

Meest gelezen

menu