Drugsbendes gooien boven de Waddeneilanden pakketten in het water. Vissers brengen ze naar havens in Groningen. 'Criminelen hebben vrij spel'

In de dagen rond de afgelopen jaarwisseling, werden 34 'uithalers'  - mannen die containers openbreken en drugs eruit halen - gearresteerd in de haven van Rotterdam en werd maar liefst 4726 kilo cocaïne onderschept. De druk vanuit de opsporingsdiensten leidt ertoe dat smokkelaars ook andere havens gaan verkennen, zoals de Eemshaven. Op de foto slaat een speurhond aan op de geur van cocaïne.

In de dagen rond de afgelopen jaarwisseling, werden 34 'uithalers' - mannen die containers openbreken en drugs eruit halen - gearresteerd in de haven van Rotterdam en werd maar liefst 4726 kilo cocaïne onderschept. De druk vanuit de opsporingsdiensten leidt ertoe dat smokkelaars ook andere havens gaan verkennen, zoals de Eemshaven. Op de foto slaat een speurhond aan op de geur van cocaïne.

Rotterdamse drugscriminelen worden gesignaleerd in de Groninger Eemshaven, vermoedelijk speurend naar mogelijkheden om drugs te vervoeren via de containerscheepvaart.

Dit schrijven onderzoekers in het vandaag gepresenteerde rapport ‘Ondermijning in het Ommeland’, over de kwetsbaarheid voor criminele activiteiten in negen Groningse gemeenten.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's