Druk kind krijgt zorg zónder pil

Druk kind krijgt zorg zónder pil

Ouders in de gemeenten Haren, Delfzijl, Groningen en Stadskanaal kunnen gratis meedoen aan een oudercursus en kunnen begeleiding krijgen. Scholen kunnen ook meedoen. Leerkrachten krijgen dan ook een gratis cursus in hoe ze om kunnen gaan met drukke kinderen.

Druk & Dwars is een gezamenlijk project van de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en de gemeentes Haren, Delfzijl, Groningen en Stadskanaal. De Gezondheidsraad concludeerde vorig jaar dat druk gedrag steeds sneller en vaker ADHD genoemd wordt, terwijl het gedrag van de kinderen in Nederland in de afgelopen decennia niet is veranderd. ADHD wordt vaak neergezet als een aangeboren biologische hersenstoornis, waarbij medicatie de beste oplossing is. Druk & Dwars wil hulp bieden zonder medicatie.

,,Onnodige psychiatrische labels en behandelingen kunnen kinderen schaden'', zegt een woordvoerder van Druk & Dwars. ,,Het is ook niet meer te betalen als we steeds meer kinderen voor steeds mildere problematiek in de dure specialistische zorg gaan behandelen.'' Volgens de woordvoerder zorgt het behandelen van kinderen die alleen maar wat te druk zijn ervoor dat er minder zorg beschikbaar is voor kinderen met veel ernstiger problemen.

Ouders en leerkrachten kunnen zich aanmelden via www.drukendwars.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Gezondheid
menu