Drukbezocht en luidruchtig feest in studentencomplex Groningen. Huisvester is woedend en zet bewaking in: 'Dit is compleet onaanvaardbaar'

Het studentencomplex aan het Winschoterdiep in Groningen. Beeld: Google Streetview

Een feest in een studentencomplex aan het Winschoterdiep in Groningen is vrijdagnacht beëindigd door de politie. Stichting Studenten Huisvesting (SSH) is woedend op de bewoners.

Dat meldt de Universiteitskrant . Verschillende (en vooral internationale) bewoners hadden een uitnodiging voor het feest op sociale media geplaatst. Er zouden zo'n vijftig feestvierders aanwezig zijn geweest. De politie kwam in actie nadat er verschillende meldingen van geluidsoverlast waren binnengekomen.

'Een klap in het gezicht

'Laat ons in ondubbelzinnige bewoording duidelijk maken dat dit soort feesten en samenkomen compleet onaanvaardbaar is', schreef SSH zaterdag in een mail aan alle bewoners.

'Iedereen, waaronder ook bewoners van het Winschoterdiep, werkt er hard aan om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Het gedrag van sommigen van jullie is een klap in hun gezicht, die niemand kan tolereren.’

Gasten niet langer welkom

SSH zet in elk geval bewaking in om dergelijke feestjes in de toekomst te voorkomen. De huisvester beraadt zich nog op extra stappen. Ook mogen bewoners geen gasten meer ontvangen, aldus de Universiteitskrant.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu