Drukke Esperantokruising in Groningen gaat vrijdagnacht definitief dicht

Deze weggebruikers maakten vrijdag een historische oversteek over de spoorwegovergang Esperantostraat in Groningen. Deze is vrijdag voor het laatst open. Vanaf zaterdag rijden auto's en bussen door de nieuwe Helperzoomtunnel, fietsers en voetgangers steken over via het Herewegviaduct of de onderdoorgang bij station Europapark.

Deze weggebruikers maakten vrijdag een historische oversteek over de spoorwegovergang Esperantostraat in Groningen. Deze is vrijdag voor het laatst open. Vanaf zaterdag rijden auto's en bussen door de nieuwe Helperzoomtunnel, fietsers en voetgangers steken over via het Herewegviaduct of de onderdoorgang bij station Europapark. Foto: DvhN

De drukke spoorwegovergang Esperatostraat (voorheen: Verlengde Lodewijkstraat) in Groningen gaat vrijdagnacht definitief dicht. Prorail sluit de overweg omdat er een extra spoor bij komt.

Door het vierde spoor, in mei, gaat de overweg in de toekomst waarschijnlijk weliswaar minder vaak dicht. Bovendien hoeft autoverkeer er niet meer langs nu vrijdag de Helperzoomtunnel in gebruik is genomen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's