Drukste 'school-rotonde' van Groningen ligt in Gravenburg. Naastgelegen bouwterrein voor noodopvang Oekraïners trekt zwaar transport. 'Waar is hier de verkeersregelaar?'

De aanleg van de tijdelijke opvang voor Oekraïners in de Groningse wijk De Held III is begonnen, maar neemt meer tijd in beslag dan verwacht. De werkzaamheden voor de plaatsing van 100 woonunits voor 200 vluchtelingen zullen in maart zijn afgerond.

Werkzaamheden bij basisschool De Feniks tussen de wijken Gravenburg en De Held III. Hier wordt een noodopvang voor Oekraïners neergezet.

Werkzaamheden bij basisschool De Feniks tussen de wijken Gravenburg en De Held III. Hier wordt een noodopvang voor Oekraïners neergezet. Foto: Corné Sparidaens

,,Waar is hier de verkeersregelaar?’’, vraagt een bewoner zich dinsdagochtend af als het bij basisschool De Feniks aan de Maresiusstraat dringen geblazen is. De school-rotonde waar ouders kun kinderen laten in- en uitstappen, wordt gebruikt door zwaar werkverkeer dat het terrein bouwrijp maakt.