Duitse bussen mogen bezoekers van de jaarlijkse bloemetjesmarkt in centrum afzetten. 'Het is geen goed idee om deze passagiers vanaf P+ R te laten doorreizen naar de stad'

Bezoekers die vrijdag voor een bezoek aan de jaarlijkse bloemetjesmarkt met de auto naar Groningen komen, krijgen het dringende advies niet te parkeren in het centrum. De auto kan op de P+R-locaties bij Haren, Kardinge, Reitdiep en Hoogkerk worden neergezet. En bezoekers uit Duitsland kunnen parkeren op P3 bij de Euroborg en verder reizen met de pendelbus.

Bussen komen vanuit Duitsland naar de Bloemetjesmarkt.

Bussen komen vanuit Duitsland naar de Bloemetjesmarkt. Foto: DvhN

Dat advies heeft meer dan ooit te maken met de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Om verkeerschaos te voorkomen, wil de organisatie van de bloemetjesmarkt zoveel mogelijk auto’s weren uit de stad. Dat geldt niet voor de vele Duitse bussen die ongehinderd via een vaste route de binnenstad in kunnen rijden. Zij zetten hun passagiers af bij de Stadsschouwburg en parkeren de bussen bij Kardinge. ,,Het is geen goed idee om ze allemaal op een P+R locatie te laten uit- en overstappen’’, zegt Maaike Bouma van ZieOmmeZijde, het bedrijf dat de organisatie van de markt op zich neemt.

Nieuws

menu