Duitse topviroloog Christian Drosten weet het zeker na hernieuwd onderzoek naar verspreiding coronavirus: kinderen zijn net zo besmettelijk als volwassenen

De Duitse viroloog Christian Drosten. Foto: Reuters.

De Duitse topviroloog Christian Drosten blijft in zijn onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus bij zijn standpunt dat kinderen net zo besmettelijk zijn als volwassenen. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine.

Drosten had die conclusie in april ook al getrokken, toen de eerste opzet van van zijn onderzoek was gepubliceerd. In een hernieuwde versie houdt de viroloog vast aan de zienswijze. Het aantal virusdeeltjes in de luchtwegen zou volgens Drosten, de directe adviseur van Angela Merkel, bij alle leeftijdsgroepen hetzelfde zijn.

Op basis van die resultaten waarschuwde het onderzoeksteam van Drosten voor de onbeperkte opening van scholen en kinderdagverblijven. ,,Er is eigenlijk geen bewijs is dat kinderen minder besmettelijk zijn dan volwassenen. Wel weten we dat ze amper symptomen krijgen", zei Drosten in april.

Andere onderzoeken

Volgens andere onderzoeken lopen kinderen minder vaak het coronavirus op dan anderen. Ook zou bij kinderen een infectie minder ernstig verlopen. Gevallen waarin ze ernstig ziek worden, blijven zeldzaam.

Ook volgens het RIVM wijzen alle onderzoeken 'binnen en buiten Nederland' er op dat jonge kinderen geen grote rol spelen bij het coronavirus. Mede daarom zagen de experts van het het Outbreak Management Team geen bezwaar voor de geleidelijke heropening van de basisscholen.

Nieuws

Meest gelezen

menu