Vanavond in het Groninger Forum: DvhN spoeddebat over versterking Groningen

Een roerige maand in Groningen. Minister Eric Wiebes nam een besluit over de versterking van gebouwen, die nodig is als gevolg van de aardbevingen. Het leverde weer nieuwe getallen en veel onzekerheid op. Waar staan we nu?

Dagblad van het Noorden en Groninger Forum presenteren een spoeddebat met als titel: Groningen versterkt of verzwakt? Onder leiding van wetenschapsjournalist Anna Gimbrere praten gasten en het publiek over de veiligheid en toekomst van Groningen. Hoe kunnen alle verschillende versterkingscijfers worden geduid?

De mensen achter de cijfers

Het gaat ook over de mensen achter al die cijfers. Aan het woord komen bewoners van het aardbevingsgebied. Zij gaan in op de onzekerheid dat het meest recente gasbesluit met zich mee brengt. Het ene moment hoor je dat je huis onveilig is, het andere moment is de versterking die daaruit zou voortvloeien van de baan.

Tom Postmes

Een van de gasten is hoogleraar Tom Postmes van de Rijkuniversiteit Groningen, hij deed onderzoek naar de psychische gesteldheid van de bewoners van het aardbevingsgebied.

 

Andere sprekers zijn Rob Hendriks, initiatiefnemer van de Architectenpool Groningen aardbevingsbestendig bouwen en Susan Top, secretaris van het Groninger Gasberaad.

Het debat vindt plaats op woensdag 11 juli in het Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen. Aanvang 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. De discussie is woensdag ook live te volgen via dvhn.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu