Dwangsom voor jeugdhonk De Schans

Siddeburen Jeugdhonk De Schans. FOTO: STREETVIEW

Siddeburen Jeugdhonk De Schans in Siddeburen moet 4000 euro betalen omdat er alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 18 jaar.

Dat heeft de burgemeester van Slochteren, Geert-Jan ten Brink, bepaalt. Eind 2014 bleek bij een controle in jeugdhonk De Schans dat jongeren onder 18 jaar in het bezit waren van alcohol houdende drank. Naar aanleiding daarvan werd het bestuur gewaarschuwd dat een volgende overtreding 4000 euro zou kosten.

Onlangs werd bij een controle van de Drank- en Horecawet vastgesteld dat in het jeugdhonk in Siddeburen opnieuw jongeren onder de 18 jaar alcohol dronken.

Daarom heeft Ten Brink bepaald dat het bestuur nu de dwangsom van 4000 euro moet betalen. Mocht het bestuur van De Schans nogmaals in de fout gaan, dan wordt de vergunning voor twaalf weken geschorst. in het uiterste geval kan het jeugdhonk worden gesloten.

Ten Brink zegt de maatregel te betreuren. ,,Wij hebben er als gemeente herhaaldelijk bij het jeugdhonkbestuur op aangedrongen maatregelen te nemen. Dat heeft er helaas niet toe geleid dat jongeren onder de 18 jaar in De Schans geen alcohol meer geschonken wordt.’’

De burgemeester verwacht dat het bestuur De Schans leert van de strafmaatregel en in de toekomst meer verantwoordelijkheidsbesef toont.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu