Javaans restaurant in vestingdorp Oudeschans zit altijd vol. 'Ik ben zelf nooit in Indonesië geweest'

Het vestingdorp Oudeschans heeft er een nieuwe ‘smaakvolle attractie’ bij. Een Indonesisch restaurant, De Javaan. ,,Zo’n keuken vinden mensen interessant. De smaak blijkt een voltreffer.’’

Paul van de Vegte van De Javaan in Oudeschans.

Paul van de Vegte van De Javaan in Oudeschans. Foto: Huisman Media

In oktober nam Oudeschans afscheid van restaurant De Piekenier, een begrip in de horecawereld vanwege vooral de Franse keuken. De voormalige eigenaren Bob en Wilma hadden ook al wat Indonesische hapjes op de kaart. ,,Bob is Indo. Mooi toch dat hij het zaadje heeft geplant en wij daarop kunnen voortborduren”, zegt de nieuwe eigenaar Paul van de Vegte (54).

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's