Hans Feenstra neemt afscheid van het Martini Ziekenhuis in Groningen: 'Een bestuurder die alleen vrienden heeft, stuurt niet goed'

Een markant bestuurder neemt afscheid van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hans Feenstra, getogen in Amsterdam, wonende in Oudehaske, had nog wel willen doorgaan maar is 65 jaar geworden. Een gesprek over het falen van de marktwerking in de zorg, de moeizame samenwerking in Noord-Nederland en het maken van schoon schip.

Hans Feenstra

Hans Feenstra FOTO PETER WASSING

Hans Feenstra is er niet de man naar om zijn eigen invloed te relativeren. In de 11,5 jaar dat hij het Martini Ziekenhuis Groningen leidde is het hospitaal uitgegroeid tot een van de grootste zorginstellingen in Noord-Nederland. Het aantal klanten (patiënten) nam fors toe; Feenstra’s ziekenhuis nam de huisartsenpost plus veel van de basiszorg over van de collega’s van het UMCG; de financiële resultaten gingen flink omhoog; de transformatie naar een ziekenhuis van deze tijd werd voltooid en ook de omgeving van Martini kreeg een modern medisch karakter – zo verrees er bijvoorbeeld nieuwbouw van geneesmiddelenonderzoeker PRA en het medisch laboratorium Certe. ,,Er zijn hier mooie dingen gebeurd’’, zegt hij.

Nieuws

menu