Een gênante miskleun die te voorkomen was. Hoe het aanvragen van de 10.000 euro-subsidie maandag totaal uit de hand liep in Groningen

Terwijl de nieuwe bewindspersonen naast koning Willem-Alexander stonden voor de bordesscène, voltrok zich in Groningen een gênante loket-scène. Inwoners van de provincie werden door het rijk in een positie gebracht waarin ze elkaars concurrenten waren.

1800 inwoners van Groningen stonden maandag urenlang in de rij om subsidie voor het verbeteren van hun huis in het aardbevingsgebied aan te vragen.

1800 inwoners van Groningen stonden maandag urenlang in de rij om subsidie voor het verbeteren van hun huis in het aardbevingsgebied aan te vragen. Jan Willem van Vliet

Schofterig. Gênant. Schaamteloos. Woorden die maandag dreunden door de provincie na de subsidie-stormloop bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Tienduizenden probeerden tegelijkertijd subsidie voor de verbetering van hun huis in het aardbevingsgebied aan te vragen. Zo’n 53.000 huishoudens komen daarvoor in aanmerking. Voor de helft is geld beschikbaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu