Minima mogen gratis kamperen bij de stad Groningen. 'Normale campings door corona veel te vol en te duur'

Initiatiefneemster van de minimacamping Esmeralda Bos zit voor het podium van Paradigm, haar kinderen spelen op het aangelegde strand.

Initiatiefneemster van de minimacamping Esmeralda Bos zit voor het podium van Paradigm, haar kinderen spelen op het aangelegde strand. Foto: Reyer Boxem

Tentjes in alle soorten en maten, een heus strandje en een berg speelgoed: Esmeralda Bos (36) bekijkt ‘haar’ minimacamping met genoegen. Drie van haar vijf kinderen spelen voor het hoofdpodium van Paradigm op het Suikerunieterrein in Groningen: „Ik wil dat ze na de vakantie op school wat te vertellen hebben.”

De camping is deze week van maandag tot en met woensdag geopend voor gezinnen uit de Stad die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Behalve initiatiefneemster van de camping, leeft Esmeralda zelf ook van een minimuminkomen en woont ze de komende dagen op de camping. Haar gezin leeft op 100 euro leefgeld per week. Het geld wat ze verdient met haar werk als begeleider van minimagezinnen gaat naar de kredietbank.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's