Een jaar lang elke dag een gratis frikandel: 'Mooi dat ze in de airfryer kunnen, want een frituurpan hebben we niet meer'

Een jaar lang elke dag een gratis frikandel? Ben Timmer en Helga de Ruiter zijn de geluksvogels. Ze wonnen een quiz tijdens de frituurloop in Groningen en mogen vanaf nu flink aan de bak.

Timmer en De Ruiter deden eind februari mee aan de frituurloop in Groningen. Een route langs allerlei cafetaria's om overal even wat lekkers mee te snaaien én om je frituurkennis te testen met een quiz. Welke prijs er op het spel stond? 365 gratis frikandellen.

De jaarvoorraad is voor Timmer en de Ruiter en de twee namen dinsdag hun prijs in ontvangst bij cafetaria Lekkel Lekkel aan het Zuiderdiep in Groningen. ,,Dit is een geweldige prijs. Wij houden ook echt van frikandellen. Het liefste een frikandel speciaal', zegt Helga.

,,Elke dag een frikandel gaat misschien niet lukken, maar dan eten we in het weekend wel meer', vervolgd Ben.

'Het begon een beetje als een grap'

De gemeente Groningen verbood begin maart de culinaire- en frituurwandelingen. Een hard gelag voor organisator Bojan Aleksander: ,,Die wandelingen waren echt even een opsteker die we nodig hadden, het is heel zuur dat het verboden werd in Groningen. Maar we hebben er wel begrip voor."

Aleksander kwam op het idee van een frituurloop nadat hij een culinaire wandeling organiseerde: ,,Het begon een beetje als een grap. We hadden al een culinaire wandeling gehouden en het leek ons ook gewoon wel een mooi idee om een frituurroute te doen. Met 365 frikandellen als hoofdprijs, want ik ben gewoon gek van frikandellen. Ik zou het liefste ook elke dag eentje eten."

Nieuws

Meest gelezen

menu