Een man uit Veendam wordt verdacht van het uitnodigen van minderjarige meisjes voor seks. Op Facebook is de jacht op hem geopend

Foto: ANP

Op Facebook is een heksenjacht ontstaan op een man uit Veendam. Er worden screenshots gedeeld waaruit het beeld ontstaat dat de man kinderen uitnodigt om seks met hem te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Op screenshots is een gesprek te zien tussen de man en iemand die schrijft een meisje van veertien jaar te zijn. Het meisje vraagt wat de twee gaan doen. "Neuken", antwoordt hij. "Jou zusje is 9 jaar. Ze mag ook mee kijken."

Op Facebook worden mensen opgeroepen om de man thuis op te zoeken. De naam van de man wordt gedeeld, net als zijn adres. "Deze man wil graag een bezoekje", schrijft iemand.

Ook is er een video waarop te zien is hoe de man door iemand wordt opgezocht en wordt aangesproken op zijn gedrag. De Veendammer staat met ontbloot bovenlijf in de deuropening.

De politie onderzoekt de zaak

"De zaak heeft onze volle aandacht", zegt woordvoerder Bert Sietzema van de politie. "We doen van beide kanten onderzoek. We kijken naar de man uit Veendam en naar de afzender van de beelden en berichten op Facebook."

De politie houdt het huis van de man extra in de gaten.

Meer wil de politie nog niet vertellen. "We hebben de beelden gezien maar we weten nog niet weten wat er is precies is gebeurd." Wel vraagt de politie iedereen om de beelden niet verder te verspreiden.

Nieuws

Meest gelezen

menu