Een nachtclub is om één voor twaalf veilig, maar één minuut na twaalf niet meer? Evenementenbranche sleept overheid voor de rechter wegens willekeurig beleid

De evenementenbranche is uitgepraat. Ze spant een rechtszaak aan tegen de staat. Reden is het besluit van het kabinet om indoor evenementen met een capaciteit van slechts 75 procent te openen en de sluitingstijd van evenementen en clubs op middernacht te houden.

De eerste oprotestmars van de evenementenbranche tegen coronabeperkingen op de Grote Markt in Groningen. Er vonden ook Unmute Us-protesten plaats in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

De eerste oprotestmars van de evenementenbranche tegen coronabeperkingen op de Grote Markt in Groningen. Er vonden ook Unmute Us-protesten plaats in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Foto: Peter Wassing

Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO dagen samen de overheid voor de rechter. Dit wordt ondersteund door de Alliantie van evenementenbouwers en de VVEM (Vereniging van Evenementen Makers).

menu