Een nieuwe coalitie, een nieuw geluid: oppositie in gemeenteraad Groningen ziet een college dat de hand uitsteekt | analyse

Met een laatste marathonsessie over de gemeentefinanciën rolde de Groningse raad vorige week het zomerreces in. Wat vooral opviel: met het aantreden van de nieuwe coalitie lijkt de sfeer in de politieke arena op te klaren.

De Groningse gemeenteraad vergaderde vorige week voor het laatst in het provinciehuis. Na het zomerreces keert de raad terug naar de Grote Markt na een twee jaar durende verbouwing van het Stadhuis.

De Groningse gemeenteraad vergaderde vorige week voor het laatst in het provinciehuis. Na het zomerreces keert de raad terug naar de Grote Markt na een twee jaar durende verbouwing van het Stadhuis. Foto: Gemeente Groningen

Als je er even tussenuit gaat, zie je bij terugkeer des te scherper wat er veranderd is. Let maar eens op straks, na de vakantie. Precies zo’n ervaring had uw verslaggever vorige week. Na een jaartje rondlopen in Provinciale Staten, was hij voor even terug in de Groningse raadszaal. En hij keek ervan op.

Verse wethoudersploeg lijkt meer bereid te luisteren

Nieuws

menu