Een ode aan Groningen: klein leger aan creatievelingen steekt de Groningers een hart onder de riem

Het land zit op slot en de Groningers kunnen wel een hart onder de riem gebruiken. Dichter Myron Hamming, het Noord Nederlands Orkest en andere kunstenaars hebben de handen ineen geslagen en een video gemaakt: een lofzang over en aan Groningen.

Balletdanser Amarise Jazbek danst door de Herestraat. Een groep creatieve ondernemers heeft een ode aan Groningen gemaakt. Een video met muziek van het Noord Nederlands Orkest en de tekst van dichter Myron Hamming.

Balletdanser Amarise Jazbek danst door de Herestraat. Een groep creatieve ondernemers heeft een ode aan Groningen gemaakt. Een video met muziek van het Noord Nederlands Orkest en de tekst van dichter Myron Hamming. Foto: Mariska de Groot

Het is ijzig koud en toch danst ze op haar balletschoenen, gehuld in een dunne zwarte jurk, door de Herestraat in Groningen. Het is donker en boven haar glanzende bruine haar fonkelen de kerstlampjes. Zij is de danser Amarise Jazbek. Ze is niet in haar eentje. Bij haar staat dichter Myron Hamming en het duo wordt gefilmd.

Nieuws

menu