Omwonenden Gerrit Krolbrug schrikken van aanvaring met brug 500 meter verderop: 'Een paar centimeter hoger, wat was er dan van de Gerrit Krolbrug overgebleven?

De zoveelste aanvaring met een brug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen maakt volgens het Platform Gerrit Krolbrug duidelijk dat er voor veiligheid méér nodig is dan alleen een hogere brug.

Het 110 meter lange, deels hybride (elektrische boegschroeven) containerschip Nadorias bleef na de aanvaring voor de Busbaanbrug liggen. Het schip is speciaal gebouwd voor de noordelijke vaarroutes.

Het 110 meter lange, deels hybride (elektrische boegschroeven) containerschip Nadorias bleef na de aanvaring voor de Busbaanbrug liggen. Het schip is speciaal gebouwd voor de noordelijke vaarroutes. Foto: ProNews

De aanvaring van het containerschip Nadorias (110 meter, 206 containers) met de hoge Busbaanbrug in Groningen liep woensdagmiddag goed af. Opvarenden kwamen met de schrik vrij en de schade aan het hybride vrachtschip en brug viel mee.

Nieuws

menu