Een peperdure keuken, chef's table en wolken als lampen. In dit pittoreske kerkje in Hoogkerk opent restaurant Noor. De eigenaren gaan op jacht naar een Michelinster

In de voormalige Theresiakapel in Hoogkerk opent op 1 maart restaurant Noor van Marleen en Jeroen Brouwer. Nadat de twee sterrenkoks afscheid namen van hun hotel en restaurant De Loohoeve, in het Drentse Schoonloo, beginnen zij nu aan hun nieuwe avontuur.

De eigenaren van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo starten een dezer dagen met hun nieuwe avontuur: Noor opent 1 maart officieel de deuren.

De vloerbedekking wordt nog gelegd, een paar lampen nog opgehangen en natuurlijk moet de bezem er nog even stevig doorheen. Maar dan is Noor, het gloednieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer in Hoogkerk, klaar voor de eerste gasten. ,,We kunnen niet wachten’’, zegt Marleen. ,,We hebben allebei zo’n zin om in deze gloednieuwe keuken aan de gang te gaan.’’ Een keuken overigens met een indrukwekkend prijskaartje: ze kost zo’n twee ton.

Toprestaurant

Het Drentse duo – Jeroen werd geboren in Assen en groeide op in Beilen, Marleen groeide op in Wijk bij Duurstede en woont vanaf haar 16e in Beilen – maakte van hotel-restaurant De Loohoeve in Schoonloo een toprestaurant en zag dat bekroond met een Michelinster.

Maar ze wilden graag een beter te managen, kleinschaliger restaurant en bouwen dat nu op in de voormalige Rooms-Katholieke Theresiakapel in Hoogkerk, het dorp van de suikerfabrieken. ,,We zijn al een beetje aan het kijken wat we allemaal zouden kunnen doen met suiker en bieten’’, lacht Marleen, die samen met Jeroen als chef in de zaak zal staan. ,,En dan kom je toch al snel bij een dessert uit. We moeten nog even broeden.’’

‘We willen die ster terug’

Die Michelinster zijn ze wel kwijt nu ze in Hoogkerk compleet opnieuw zijn begonnen en ook een nieuwe naam kozen voor hun restaurant met 12 tafels: Noor. ,,Die naam staat voor ‘licht’ en ‘vuur’, vertelt Marleen, ,,en is internationaal goed te hanteren. Belangrijk voor ons, omdat we ook graag in het buitenland naam willen maken. We gaan er alles aan doen om die ster zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Michelin weet van onze verhuizing, de mensen van de gids zijn hier van harte welkom.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu