Kijk terug: Een real life versie van Netflixhit Squid Game komt naar Groningen. En jij kunt meespelen | Talk of the Town

Tijd voor een fonkelnieuwe aflevering van Talk of the Town! We hebben het onder meer over het Jonge Harten Festival, modehuis Maison the Faux, seksueel grensoverschrijdend gedrag en Squid Game. Kijk de uitzending hier terug.

Maison the Faux

Wat begon als een vooruitstrevend modelabel is uitgegroeid tot een van de bekendste creatieve modestudio’s van de wereld. Maison the Faux heeft het er liever niet over, maar er zijn een paar grote sterren die het modehuis, dat niet alleen een modehuis is, weten te vinden. Lady Gaga, Ariana Grande en vrij recent Nikki de Jager (van Nikki Tutorials) bijvoorbeeld.

Maison the Faux is nu neergestreken in Groningen en heeft de outfits gemaakt voor de nieuwe show Before/After van het Noord Nederlands Toneel. Tessa de Boer (30) en Joris Suk (34) zijn de mensen achter Maison the Faux. Joris schuift aan bij presentator Lara Harbers en bespreekt alle avonturen van zijn modestudio.

Jonge Harten

Het Jonge Harten Festival gaat vrijdagavond van start! Het negendaagse theaterfestival voor en door jongeren richt zich op de toekomst. „De ondertitel van het festival is niet voor niets ‘Future is Coming’. De komende generatie mensen gaat het vormgeven. Daar hebben we alle gedachten bij nodig”, aldus directeur Karlijn Benthem. „We proberen te inspireren. We proberen jongeren hun stem te laten ontdekken. Ze hoeven niet te schreeuwen of activistisch te worden, maar moeten weten dat hun gedachten ertoe doen, ook al wijken ze af van de norm.”

Benthem schuift aan om te vertellen over haar festivalmissie en welke shows we echt niet mogen missen. Naast haar zitten theatermakers van LostProject uit Amsterdam aan. Het collectief speelt een belangrijke rol de komende negen dagen.

Squid Game

Squid Game is wereldwijd de populairste Netflix Original ooit, daarover bestaat geen twijfel meer. Er is tot op dit moment wereldwijd in totaal 2,1 miljard uur naar gekeken. Om het even in perspectief te zetten: dat staat gelijk aan meer dan 239.700 jaar!

Hoogste tijd voor een real life variant. Zo dacht Alita Smit, bedenker en Creative Director bij Warrior Events. Het spel wordt binnenkort op een geheime locatie in Groningen gespeeld. Opgeven kan nog. Nieuwsgierig? Alita geeft in de show meer details prijs.

Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag

Hoe gaan we seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen en hoe maken we onderwerp meer bespreekbaar? Choose to Change richt zich op die vragen. Volgende week donderdag, 25 november, is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. „Groningen doet al een aantal jaren mee”, zegt projectleider Marit van Bruggen. „We zullen een aantal gebouwen en straten oranje laten oplichten. Bijvoorbeeld het Gedempte Zuiderdiep, de Werkmanbrug en de Poelestraat.”

De plekken in de stad zijn gekozen naar aanleiding van de Cat Calls of Grunn van Roos de Boer, een kunstproject waar ze straatintimidatie een beeld geeft met stoepkrijt. Op de gekozen locaties in de binnenstad komt seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak voor.

Marit van Bruggen en Roos de Boer praten in Talk of the Town verder over het onderwerp en waarom het zo belangrijk is om het bespreekbaar te maken.

Esmé van den Boom en Douglas Firs

De kakelverse column van deze week wordt ten gehore gebracht door Esmé van den Boom. Ze belicht het nut en vooral de noodzaak van twerken.

De livemuziek van deze week wordt verzorgd door Douglas Firs. Zijn debuutplaat trok al snel over de Belgische landsgrenzen, zijn singles worden op de radio grijsgedraaid en hij oogst de ene na de andere lovende recensie. Vrijdagavond staat hij in Simplon, maar eerst speelt Firs nog twee prachtige nummers bij Talk of the Town!

Nieuws

Meest gelezen

menu